Alles wat jij wilt weten over wonen in Meppel

Meppel: Een gemoedelijke stad

Meppel is een stad in de provincie Drenthe en is sinds 5 november 1815 in het bezit van stadsrechten. Meppel stond vroeger bekend om zijn vele grachten die door het centrum van Meppel liepen. Denk hierbij aan de Heerengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. Hierdoor wordt Meppel ook nog wel eens het ‘Mokum van het Noorden’ genoemd.

Wonen in Meppel is wonen in een gemoedelijke stad. Het heeft de knusse sfeer van een dorp, maar beschikt over de voorzieningen van een stad. Hierdoor biedt Meppel je het beste van twee werelden.

Wonen in Meppel

Meppel is een gunstig gelegen stad met een mooie balans tussen historisch en modern. Het woongenot van Meppel is nog niet door iedereen ontdekt. Hierdoor vind je in Meppel voor relatief weinig geld een mooi stuk grond, of misschien zelfs je droomhuis.

Ben je dol op lekker eten en/of shoppen? In Meppel vind je een uitgebreid horeca- en winkelaanbod. Voor ieder wat wils!

‘s Zomers is Meppel nog eens extra gezellig dankzij de ‘Donderdag Meppeldag’ die plaatsvindt op zes donderdagen in juli en augustus. Wil je meer weten over Donderdag Meppeldag? Neem dan eens een kijkje op de website of bezoek de Facebook pagina

Daarnaast zijn er ‘s zomers nog andere gave evenementen, waaronder Picknick in the Park, het Prinsengrachtconcert en vergeet natuurlijk Live in Meppel niet!

Meppel biedt meer dan genoeg vertier voor jong en oud. Dit maakt Meppel de ideale plek om te wonen en te genieten van het stadsgevoel, zonder de grootschaligheid van een stad als Amsterdam.

Voorzieningen in Meppel

Naast de horecagelegenheden en het winkelcentrum, beschikt Meppel uiteraard over nog meer voorzieningen voor jong en oud:

Scholen in Meppel

In Meppel vind je een uitgebreid aanbod aan scholen, waaronder meerdere basisscholen, middelbare scholen en zelfs een hogeschool.

Wil je een overzicht van basisscholen in Meppel? Bekijk het overzicht van basisscholen. Wil je een overzicht van middelbare scholen in Meppel? Bekijk het overzicht van middelbare scholen
De hogeschool in Meppel vind je hier

Medische zorg in Meppel

De medische zorg in Meppel is uitstekend. Er zijn meerdere huisartsenpraktijken gevestigd en Meppel beschikt over een eigen ziekenhuis, het Isala Diaconessenhuis.

Sporten in Meppel

Ben je sportief aangelegd? Ook dan biedt Meppel je meer dan genoeg mogelijkheden! In Meppel vind je verschillende sportverenigingen, waaronder:

Culturele activiteiten in Meppel

Meppel is ook actief op cultureel gebied. Er worden maandelijks voorstellingen gegeven in de prachtige schouwburg: Schouwburg Ogterop. Hier kun je terecht voor toneel, cabaret en films.

Over films gesproken, Meppel heeft natuurlijk ook een bioscoop! Benieuwd naar het actuele filmaanbod? Bekijk actueel filmaanbod.

Meppel en omgeving

In Meppel krijg je meer woning voor je geld dan in de grote steden, maar kom je niets te kort op het gebied van vermaak en beleving.

Werk je in het noorden of midden van Nederland of heb je daar familie wonen? In Meppel woon je in ‘de poort naar het Noorden’. Er is een uitstekende verbinding met de rest van Nederland via zowel de A28 als de A32. Tevens beschikt Meppel over een treinstation. Zo reis je eenvoudig met het openbaar vervoer.

Natuurliefhebbers hoeven ook niet ver van huis om te kunnen genieten. Meppel is namelijk gelegen aan de rand van het merengebied van Giethoorn. Ook de bossen van Havelte liggen op steenworp afstand. Afstand zal je zeker niet weerhouden van het halen van een frisse neus!

Wil je meer mooie natuurgebieden in de omgeving van Meppel ontdekken? Ontdek het hier!

Meppel, jouw stad?

Zie jij jezelf al helemaal in Meppel wonen? Wij beschikken over het grootste woningaanbod in Meppel en omgeving en helpen je graag bij het vinden van de perfecte woning!

Vind jouw droomhuis in Meppel    Bekijk onze nieuwbouwwoningen

Neem contact op

Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten? Laat een bericht achter en wij nemen contact met je op.

* is verplicht