Oppen Swolle 7 -1, Vollenhove

1.050 /mnd

Kenmerken van de woning

 • Adres

  Oppen Swolle 7 -1

 • Stad

  Vollenhove

 • Postcode

  8325 PE

 • Gemeente

  Vollenhove

 • Bouwjaar

  1635

 • Volume

  350 m³

 • Prijs

  1.050 /mnd

 • Perceeloppervlakte

  152640 m²

 • Woonoppervlakte

  100 m²

 • Tuinoppervlakte

  -

 • Tuinligging

  -

 • Verdiepingen

  1

 • Kamers

  2

 • Slaapkamers

  1

Over de woning

Wij zoeken een bewoner/huurder voor de tijdelijke verhuur van een appartement op de eerste verdieping van Havezate "De Oldenhof".

De havezate bevat vier ruime appartementen. Het appartement op de eerste verdieping staat op dit moment te huur voor een tijdelijke periode (één/twee jaar). De hal en de grote zaal op de begane grond worden regelmatig gebruikt voor vergaderingen en culturele activiteiten, zoals concerten. Ook is De Oldenhof in trek als trouwlocatie.

Het appartement bestaat uit een hal, badkamer met douche, toilet en wastafel, gezellige ruime woonkamer. Woonkeuken met eenvoudige keukeninrichting en een grote slaapkamer. In de kelder is ruimte voor een wasmachine. Op de zolderverdieping zijn 2 extra slaapkamers met badkamer aanwezig die door de bewoners tegen een kleine vergoeding gebruikt kunnen worden voor hun gasten/logees.

De Oldenhof heeft een ruime gebruikstuin met vele paden, omzoomd door hagen en heggen. Verder is er een fraaie boomgaard. Een gedeelte van de tuin kan gebruikt worden door de huurders.

Om in aanmerking te komen, dient u aan bepaalde criteria te voldoen. Heeft u interesse, informeer bij de makelaar.

Huurprijs inclusief servicekosten: € 1.050,-- per maand.
Voorschot gas/water/electra: € 200,- per maand.

U vindt De Oldenhof in Noordwest Overijssel, iets ten zuiden van Vollenhove. Het landgoed ligt waar de wegen Oppenswolle en Halleweg samenkomen. De havezate is bewoond en alleen tijdens bijzondere evenementen (gedeeltelijk) openbaar toegankelijk. Maar een wandeling door de omgeving met parkbos, boerenhofstede en landerijen geeft u alvast een mooie indruk van deze bijzondere buitenplaats.

Prachtige omgeving!
En als u toch in de buurt bent... De Oldenhof ligt centraal in een zeer afwisselend gebied op het bosrijke 'Hoge Land'. Nabij Vollenhove, het oude havenstadje, dat nog sporen draagt van de vijftiende eeuw, toen de stad een tijdlang het bestuurlijke centrum van Noord Nederland was. Ten noorden ervan liggen het pittoreske plaatsje Blokzijl en het weergaloze natuurgebied De Weerribben. In het oosten zien we het uitgestrekte merengebied van Wanneperveen en Giethoorn. In het zuiden het rivierenlandschap van Zwarte Water en IJssel. En in het westen het nieuwe land van de Noordoostpolder.

Rode draad in de historie van De Oldenhof is de familie Sloet. Gerhard Sloet, die in 1640 gedeputeerde wordt van Overijssel en drie jaar later ook landrentmeester van Twente, bouwt de havezate omstreeks 1635. Vervolgens wisselt het huis enige keren van eigenaar. In 1776 wordt het gekocht door Jan Arend Godert de Vos van Steenwijk tot Nijerwal, later drost van Vollenhove. Hij verbouwt de havezate eind 18e eeuw ingrijpend. Ook het parkbos dateert uit die periode, evenals de boerenhofstede Oppenswolle 5 (1788). In 1825 komt het landgoed opnieuw in het bezit van de familie Sloet.

Koninklijk bezoek.
In 1904 bezoeken koningin Wilhelmina en prins Hendrik De Oldenhof in verband met het huwelijk van hofdame Catharina Sloet met Jonkheer Willem Frederik Röell. In 1911 wordt het landgoed eigendom van twee ongetrouwde dochters van de familie. De jongste, Isabella Geertruida, is belast geweest met de opvoeding van de latere koningin Juliana. Zij overlijdt op de Oldenhof in 1973, op 99-jarige leeftijd.

Bij de boedelverdeling komt het landgoed in bezit van Ir. Jan Willem Gerard baron Sloet van Oldruitenborgh, die het onderbrengt in de Stichting Oldenhof. Grondige restauratie is dan dringend nodig. Er komt een viertal appartementen in het Huis, plus enkele vertrekken voor de stichting en een paar gemeenschappelijke gebruiksruimten.

Deuren open
Na overlijden van haar ouders, halverwege de jaren negentig, neemt oudste dochter Clara Sloet het beheer van De Oldenhof op zich. Zij doorbreekt het tot dan nogal besloten karakter van het Huis en organiseert tal van educatieve projecten voor scholen, excursies, concerten, open-tuindagen en bijzondere bijeenkomsten. In 1992 krijgt De Oldenhof het predicaat 'beschermd complex historische buitenplaats' als rijksmonument. Tegenwoordig is De Oldenhof ook beschikbaar als trouwlocatie.

Voor meer info: www.landgoedoldenhof.nl

Plan een afspraak

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

joost vente

Joost Vente

Makelaar

Plan een afspraak
joost vente