Westeinde 220, Wapserveen

875.000 k.k.

Kenmerken van de woning

 • Adres

  Westeinde 220

 • Volume

  -

 • Stad

  Wapserveen

 • Perceeloppervlakte

  5105 m²

 • Postcode

  8351 HP

 • Woonoppervlakte

  -

 • Bouwjaar

  -

 • Verdiepingen

  1

 • Prijs

  875.000 k.k.

Over de woning

Statige herenboerderij, fraai vrij en groen gelegen
Bent u een genieter van RUST en RUIMTE? Of wilt u met vrienden/ familie DUBBELE BEWONING realiseren? Op zoek naar veel HOBBY RUIMTE? Of bent u wellicht een ondernemer en op zoek naar een COMBI WONEN EN WERKEN? Wilt u een BED EN BREAKFAST of KANTOOR EN PRODUCTIERUIMTE? Dan ligt hier uw kans. Wat uw wensen ook zijn, hier komt u in een gespreid bed terecht.

In het prachtige strokenlandschap van Wapserveen ligt deze statige herenboerderij. Ooit gebouwd voor agrarische doeleinden is het vandaag de dag een geweldig woonhuis met een gastenverblijf en een inpandige bedrijfsruimte. Hier smelten wonen, werken en recreëren samen tot een zeer aangename beleving. Wie hier neerstrijkt wil eigenlijk nooit meer weg.

Bedrijfsruimte:
De voormalige paardenstallen in de schuur zijn aan de hand van het ontwerp van B&O architecten volledig vernieuwd in een complete bedrijfsruimte met de volgende indeling:
Entree met toiletgroep (apart dames- en herentoilet, vergaderruimte 24 m2 met keukenopstelling v.v. koelkast en vaatwasser, zodat de ruimte ook als kantine gebruikt kan worden, ruime kantoorruimte 60 m2 met geïsoleerde betonvloer belegd met plavuizen en voorzien van vloerverwarming. Hier zijn 6-8 werkplekken mogelijk. Een prachtige raampartij met landelijk uitzicht maakt het werken hier zeer aangenaam.
Via de hal en de deeldeuren inclusief tochtsluis is de werkplaats van ca. 110 m2 bereikbaar. De vloer is van beton en voorzien van afdekvloer met vloeistof dichte coating. Voorts is de werkplaats volledig geïsoleerd en voorzien van krachtstroom. Achter de werkplaats/magazijn is ca. 50 m2 opslagruimte aanwezig.
De eerste verdieping met een draagkracht van 100 kg/m2 is ca. 170 m2 biedt veel opslagruimte. De cv ketel en warmte-terugwin installatie is hier ook gesitueerd.
De tweede verdieping van ca. 120 m2 is in gebruik als bergzolder.
Het bedrijfsgedeelte is volledig geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming in de kantoren en retour warmte in opslag/werkplaats. Ook is de bedrijfsruimte voorzien van een alarminstallatie.

Ruimte te over
De huidige bewoners werden indertijd op slag verliefd op deze plek. De ruimte en rust die deze landelijke setting biedt is betoverend. Vanaf je bank of terras de zon achter de horizon zien wegzakken. Waar kan dat nog? Ook zagen ze al snel het potentieel van de overige ruimten. Midscheeps biedt dit object een volledig zelfstandig vier-persoons gastenverblijf. Door dit uit te breiden met nog twee kamers kunt u er desgewenst een commerciële Bed & Breakfast van maken. De achterzijde van dit royale pand werd verbouwd tot een professionele bedrijfsruimte compleet met werkplaats, opslag, pantry, vergaderruimte en een kantoortuin voor 6 tot 8 werkplekken. Met de huidige milieuvergunning B mag u hier zelfs een productiebedrijf vestigen.

Indeling
Maar de ware woonbeleving vind men natuurlijk in het voorhuis. Dit is ruim, sfeervol en in een passende stijl afgewerkt. Aan alles is te zien dat de verkopers hun best gedaan hebben om de sfeer van weleer te behouden en indien nodig terug te brengen. Zo creëerden zij een fraaie symmetrie tussen de woonkamer en de eetkamer. Deze vertrekken hebben elk hun eigen schouw en houtkachel en repeterende balkenplafonds en kleurstellingen. De keuken is van het formaat woonkeuken en beschikt over een nieuw keukenblok (2019) v.v. inductie kookplaat, koel vries combinatie met desinfectiesysteem, electrische oven en vaatwasser, een toegang naar een van de terrassen en een grote gewelfde kelder. Vanuit de centrale hal bereikt u verder nog een werkkamer, een slaap- annex hobbykamer, het toilet en een fraaie trapopgang naar de verdieping. Ook treft u hier een doorgang naar de garage en de werkplaats.

Eerste verdieping
Op de verdieping treft u vijf slaapkamers, een ruime badkamer met luxe douche- en bad-opstelling en een separaat toilet. Ook het gastenverblijf is vanaf de overloop bereikbaar. Deze is voorzien van een grote woonkamer met open keuken, twee slaapvertrekken met elk hun eigen badkamer en een eigen opgang. Hiermee beschikt u dus over een volledig zelfstandige ruimte! Een vaste trap leidt naar een grote bergzolder waar met gemak nog twee kamers extra gerealiseerd kunnen worden.

De inpandige garage annex berging biedt volop ruimte voor stalling en opslag. Met een doorgang naar de werkplaats is de combinatie van beide ruimten eenvoudig voor tal van doeleinden inzetbaar.

Overige verdiepingen
De inpandige garage/berging biedt volop ruimte voor stalling en opslag. Met een binnendoor naar het magazijn, de werkplaats en het kantoor. Deze ruimtes zijn alle zeer goed geïsoleerd en mede daardoor is de combinatie van ruimtes eenvoudig voor tal van doeleinden inzetbaar.

Tuin
Drentse landschapstuin
Ook wat de buitenruimte betreft zit het hier goed. De nette oprit, geflankeerd door een fraaie border met rododendrons en een klein riviertje, biedt ruim voldoende parkeergelegenheid en ontsluit het geheel zelfs voor vrachtverkeer. Verder ligt er een prachtige tuin rondom het pand. Het ruime gazon herbergt een mooie en met zorg aangelegde en gerenoveerde Drentse landschapstuin met stinzentuin, een natuurvijver, een perenboom en een eeuwenoude eik. Hier heeft u rondom vrij uitzicht en bent u één met de omringende natuur.

Bijzonderheden
De omgeving
Wapserveen ligt op slechts een paar kilometer afstand van gezellige dorpen als Havelte en Vledder. Ook de steden Meppel en Steenwijk met vele voorzieningen (als theater, bioscoop en NS-intercity station van waaruit elk kwartier een trein naar het westen gaat) zijn dichtbij. En er is een perfecte aansluiting op de snelwegen A32 en A28. De directe omgeving herbergt de mooiste natuurgebieden variërend van bos, heide tot water. Recreëren, op welke wijze dan ook, verveelt in dit afwisselend landschap dan ook nooit.

Plan een afspraak

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

joost vente

Joost Vente

Makelaar

Plan een afspraak
joost vente